Generatif yapay zeka modelleri hangi çıktıları üretebilir?

Generatif yapay zeka modelleri hangi çıktıları üretebilir?

Yukarıda da görebileceğiniz gibi, generatif yapay zeka modellerinden çıkan çıktılar insanlar tarafından üretilmiş içerikten ayırt edilemeyebilir veya biraz garip gelebilir. Sonuçlar, modelin kalitesine (yukarıda görüldüğü gibi, ChatGPT’nin çıktıları öncüllerinden daha üstün görünüyor) ve kullanım durumu veya girdi arasındaki uyuma bağlıdır.

ChatGPT, Benedict Anderson ve Ernest Gellner’in milliyetçilik teorilerini karşılaştıran bir “A-” essayini on saniyede üretebilir. Ayrıca, DALL-E gibi AI üretimli sanat modelleri, Rafael’in bir Madonna ve çocuk resmi yapabileceği gibi, talep üzerine tuhaf ve güzel görüntüler oluşturabilir. Diğer generatif yapay zeka modelleri kod, video, ses veya işletme simülasyonları üretebilir.

Ancak çıktılar her zaman doğru veya uygun olmayabilir. Priya Krishna, DALL-E 2’ye bir Şükran Günü yemeği için bir görüntü oluşturmasını istediğinde, hindinin üzerine bütün limonların konulduğu, yanında ise avokado ezmesi gibi görünen bir kaseyle birlikte sahne ortaya çıktı. ChatGPT ise temel matematik sorularını çözmekte veya cinsiyetçi ve ırkçı ön yargıları aşmakta zorluk çekiyor gibi görünüyor.

Generatif yapay zeka çıktıları, algoritmaların eğitiminde kullanılan verilerin dikkatlice kalibre edilmiş kombinasyonlarıdır. Bu algoritmaların eğitiminde kullanılan veri miktarı çok büyük olduğu için (GPT-3’ün 45 terabayt metin verisinde eğitildiği belirtilmişti), modeller, çıktı ürettiklerinde “yaratıcı” görünebilirler. Dahası, modeller genellikle rastgele öğeler içerdiğinden, bir girdi talebinden birçok çıktı üretebilirler, bu da onları daha gerçekçi hale getirir.

Generatif yapay zeka modeli hangi problemleri çözebilir?

ChatGPT gibi generatif yapay zeka araçları, sonsuz eğlence saatleri üretebilir. İşletmeler için de açık bir fırsat var. Generatif yapay zeka araçları, IT ve yazılım organizasyonları için faydalı olan hemen hemen doğru kodu üreten AI modelleri ile birlikte, pazarlama metinleri gibi çeşitli yazılı materyalleri saniyeler içinde üretebilirler. Kısacası, net yazılı materyaller üret

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir