TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ NASIL KURULUR ?-EVREN ÖZMEN

Kooperatifin Amacı, Çalışma Konuları

Ekran Resmi 2017-04-02 07.50.55.png

Üreticilerin ekonomik menfaatlerini korumak ve özellikle meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla karsılıklı yardım prensibine dayanılarak kurulan kooperatifin çalıĢma konuları şunlardır:

A-Ortakların: a-Kısa ve orta vadeli kredi ile her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak,

b-Mahsullerini değerlendirmek ve pazarlamak,

c-MüĢtereken faydalanabilecekleri her çeĢit makine, ekipman ve tesisleri temin etmek. B-Ortak ve gerektiğinde diğer üreticilerin:

a-Üretim ve zarurî tüketim maddeleri ile üretim araçlarını toptan sağlamak ve bu maksatla, Merkez Birliği yönetim kurulunun müsaadesi ile kuruluĢlara iĢtirak etmek, b-Hükümetçe görev verildiği takdirde, Devletçe yapılacak destekleme ödemelerine aracılık etmek,

c-El sanatlarını geliĢtirmek ve mamullerini değerlendirmek,

d-Meslekî ve teknik yönden bilgilerini arttırmak, sosyal ve kültürel konularla ilgili faaliyetlerde bulunmak, kurslar açmak ve seminerler tertip etmek.

C-Mevduat toplamak, bankacılık hizmetleri ve sigorta acenteliği yapmak.

D-1581 Sayılı Kanun ile ek ve değiĢikliklerine göre kurulmuĢ diğer kooperatifler, bölge birlikleri ve Merkez Birliği ile kredi ihtiyaçlarını karĢılamak üzere banka ve sigorta Ģirketi kurmak veya bu gibi kuruluĢlara iĢtirak etmek,

E-Bölge birliğince kendisine verilecek diğer görevleri yapmak. Kooperatif bu faaliyetlerini, üst kuruluĢlarca tespit edilecek genel uygulama esaslarına göre yürütür.

Error: Contact form not found.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir