Kooperatifçilikte yeni dönem başlıyor

Kooperatifçilikte yeni dönem başlıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği’nde (AB) nüfusun yüzde 25’inin kooperatif ortağı konumunda iken Türkiye’de bu oranın yüzde 10 olduğunu belirtti…
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Birliği’nde (AB) nüfusun yüzde 25’inin kooperatif ortağı konumunda iken Türkiye’de bu oranın yüzde 10 olduğunu belirterek, ”Ülkemizde kooperatifçiliğin ekonomik kalkınmaya daha güçlü katkı sağlayabilmesi için kooperatifçilik politika ve stratejilerini yeniden düzenledik” dedi.

Bakan Yazıcı, 17 Ekim’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı ile kooperatiflerin, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi eğitim, sağlık, sigorta ve enerji sektörlerinde de daha çok faaliyete geçeceğini, böylece ülkede kooperatiflerle ekonomik faaliyetlere katılım oranının artırılacağını bildirdi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylem planında, kooperatifçiliğin dinamik bir yapıya kavuşturularak daha verimli ve etkin olması için stratejik hedeflerin ortaya konulduğunu, bu çalışmada 8 milyondan fazla kooperatif ortağını ilgilendiren çok önemli yeniliklerin yer alacağını belirtti.

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nın bakanlığın koordinasyonunda; kooperatifçilik hizmetlerinden sorumlu bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, kooperatif üst kuruluşları, üniversiteler ve ilgili uluslararası kuruluşların katkılarıyla hazırlandığını anlatan Yazıcı, bu planla ülkede kooperatifçilik sektörünün sorunlarının çözümünde kamu kuruluşlarına, sektöre ve diğer aktörlere ne gibi görevler düştüğünün ortaya konulduğunu kaydetti.

One thought on “Kooperatifçilikte yeni dönem başlıyor

  1. en önemli olan koop denetlenmesi bunu hayata geçirirse koop sistemi yeniden kurulur yoksa bitmekte olan süreç hızlanır ve biter ,
    Başka bir konuda türkiyedeki %10 olan koop oranının tahminim koop yönetimlerinin kasıtlı olarak bitirilmiyen koop ve koop ağalarının ele geçirdikleri ve yöneticilerinin senelerdir devam eden görevleri konusu.
    ayrıca gönül isterki koop yöneticilerinin belli periyodlarla değişmeleri ve haklarında şikayet olan konuları yerl mahkemeler değil uzman mahkemeler tarafından görülerek hızla sonuçlandırmaları senelerce süren dava ve yargıtay kısmınıda koyarsak araya birazda özel münasebetler girerse senelerce süren koop davaları kooperatifçiliği bitme noktasına getirmiştir.
    koop yeniden hayata geçirilmesi ile ilgili koop davalarının sebepleri ve bu davalara ve konu ile ilgili kimselerden danışmanlık alarak sistemi 0 hataya yakın bir yapı oluşturulmalı naçizane fikirlerim bunlar.

    saygılarımla

    kenan baycan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir