HOLDİNG NEDİR ?

Saf holding kavramı merak konusu olabilir. Kendileri sınaî ve ticarî faaliyette bulunmayan, amaçları esas itibariyle başka şirketlere iştirak etmek olan holding şirket türü, saf holding olarak adlandırılmaktadır. Yani, holding şirket üretim ya da ticaretle iştigal etmeyecek, sadece başka şirketlere iştirak etmek üzere faaliyette bulunacaktır.

Tabi, doğrudan holding anonim şirket olarak kurmak yerine, halihazırda var olan bir şirketin holding şirkete dönüştürülmesi de mümkündür. Bu yöntemde, halihazırda mevcut olan bir anonim şirketin esas sözleşmesinin ticaret unvanı ile işletme konusu maddesinde değişiklik yapılmakta, böylece ortaklık holding şirkete dönüştürülmektedir. Ancak, bu değişiklik için de, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan izin alınması gerekir.

Netice itibariyle, uygulamada bilinenin aksine, holding şirket kuruluşu için, önce beş tane şirket kurmak sonra da bunları bağlı şirket olarak tek bir çatı altında toplamak gibi bir zorunluluk bulunmadığı gibi, holding şirket kuruluşu için en az beş kurucunun ya da ortağın bulunması da şart değildir.
Ekran Resmi 2017-06-12 11.07.32

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir