1163 Sayılı kooperatifler kanununu 47.maddeye göre dilekçe

 

 

                                                                           ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

                                                                                                                                                BURSA

 

Kooperatifimizin ………………yılı Olağan/Olağanüstü genel kurul toplantısı ……/…../20…. günü, saat…….’de………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….adresinde 1163 sayılı Kooperatif Kanununun 47. maddesine göre yapılacaktır. 

Toplantının yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılamaması durumunda, Bakanlığınızdan yeniden temsilci isteminde bulunulacaktır.

                Bilgi edinilmesini, genel kurul toplantısında Bakanlığınız Temsilcisinin hazır bulundurulmasını arz ederim.

 

                                                                                                                                             Çağrıya Yetkili Kişilerin

                                                                                                                                             İsim ve İmzaları

                                                                                                                                             En az 2 Kişi                                                        

KOOPERATİFİN             :

ÜNVANI                               : 

TİCARET SİCİL NO       :

ORTAK SAYISI :  

TELEFON                          :  

YAZIŞMA ADRESİ          :

VERGİ NO                          : 

 

NOT : Toplantıya Müracaat dilekçesi ve ekleri toplantı tarihinden en geç 3 gün önce İl Müdürlüğümüze teslim edilecektir.

DİLEKÇE ve  EKLERİ

1-       Çağrı için alınan kararın örneği (Islak imzalı veya noter tasdikli olacak),

2-       Çağrıyı yapanların yetkili olduklarını gösterir belge (Ticaret Sicil Memurluğundan  yetki belgesi (bu belgede, temsili konusunda yetkili oldukları, yetkilerin başlangıç tarihi, yetki süreleri dolmuşsa yetkinin bitiş tarihi vb. hususlara yer vereceklerdir.)

3-       Toplantı gündemi (Islak imzalı veya noter tasdikli olacak),

4-       Vezne alındısı,

5-       Bilanço ve Gelir/Gider cetveli için yatırılan damga vergisi dekont aslı. (47,20 TL) (Önceki yıllardan yapılmayan genel kurul varsa o yıllar içinde ayrı ayrı 47,20 TL. olarak  bir arada toplam yatırılabilir.)

6-       İmza Sirküleri

7-       Taahhütlü davet mektubu listesi ve/veya elden imza karşılığı teslim listesi (Elden tebliğ listesi Yönetim kurulu tarafından imzalı ve kaşeli olacak)

8-       Yevmiye Defteri ve Yönetim Kurulu Karar Defterinin  Noter Tasdikli  Kapanış Sayfasının Fotokopisi.

9-       Genel Durum Bilgi Formu (yapılacak genel kurul gündeminde Seçim varsa, eski yönetim denetim kurulu isimleri yazılmayacak, sütun boş kalacak, adı soyadı ve kimlikler toplantı sırasında doldurulacak, diğer bölümlerin hepsi doldurulacak) (seçim yoksa tümü doldurulacak)

10-   Mal Bildirim Formu (Seçim Olan Genel Kurullarda; toplantı tarihinden 1 ay sonra bir dilekçe ekinde kapalı bir zarfla Yönetim Kurulu Üyelerinin Mal Beyanları İl Müdürlüğümüze teslim edilecektir.)

11-   Toplantı Tutanağı Örneği (47. maddeye göre Divan Heyeti tarafından elle yazılacaksa, Yönetim kurulu tarafından toplantı gününde 3 nüsha olarak hazır bulundurulacaktır.)

12-   Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporu (11.06.2008 tarih ve 26903 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Kooperatifler Ve üst Kuruluşları Yönetim Kurulu Üyelerinin Genel Kurul Toplantılarına Sunacakları Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporunun Usul Ve Esaslarına İlişkin Tebliğ” hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olacaktır.) (Toplantı sırasında da teslim edilebilir.)

13-   Denetim Kurulu Raporu  (11.06.2008 tarih ve 26903 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Kooperatifler Ve üst Kuruluşları Denetim Kurulu Üyelerinin Genel Kurul Toplantılarına Sunacakları Denetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporunun Usul Ve Esaslarına İlişkin Tebliğ” hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olacaktır.) (Toplantı sırasında da teslim edilebilir.)

14-   Genel Kurul yapıldıktan sonra Genel Kurulun Ticaret Sicil Memurluğu tarafından tescil edildiğine dair belgenin aslı yada fotokopisi

15-   Gerekli görülen diğer belgeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir