Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh için gerekli belgeler

Tapu ve Kadastro Müfettiþleri

KAT KARÞILIÐI iNÞAAT HAKKI

SÖZLEÞMESÝ ÞERHÝ

a) Taným ve Açýklama

Kat karþýlýðý inþaatta taþýnmaz malýn maliki taþýnmazýn belli bir hissesini veya yapýlacak binadaki bazý baðýmsýz bölümleri inþaattan kendisine kalacak kýsýmlara karþýlýk müteahhide devretmeyi vaad etmektedir. Kat karþýlýðý inþaat hakký sözleþmesini düzenleme yetkisi noterlere aittir (TST.55/c).

b) Ýstenen Belgeler

1) Taraf/Taraflarýn fotoðraflý nüfus cüzdaný, pasaport veya avukat kimliði ile vesikalýk fotoðraflarý, T.C. Kimlik ve vergi numarasý,

2) Ýþlem taraflarýnda temsilci sýfatýyla katýlan var ise, temsile iliþkin belge.

3) Noterce düzenlenmiþ kat karþýlýðý inþaat hakký sözleþmesi,

c) Tescil Ýstem Belgesinin Yazým Örneði

Yukarýda niteliði gösterilen taþýnmaz malýn tamamý arsa vasfý Ýle Ali Kemal DOÐRU adýna kayýtlý iken, kayýt maliki Ali Kemal DOÐRU ile ben Fazýl Ýhsan AYERDEN’in Ümraniye 2. Noterliðine baþvurarak düzenleme þeklinde hazýrlattýðýmýz 07.07.1999 tarih 25735 sayýlý kat karþýlýðý inþaat hakký sözleþmesi ile projesine göre bu parsel üzerinde inþaa edilecek beþ katlý kargir apartmanda kat irtifaký kurulmasý sonrasý zemin kat (2) nolu dükkan birinci kat (3) nolu ikinci kat (5) nolu, üçüncü kat (7) nolu meskenleri sözleþmede belirtilen inþaat seviyelerine göre peyder pey müteahhit, ben, Fazýl Ýhsan AYERDEN’e kat karþýlýðý temlik edilmesi malik tarafýndan taahhüt edildiðinden bu hakkýn tapu kütüðüne þerh edilmesine arz ve talep ederiz.

d) Tapuya Þerh Örneði

Fazýl Ýhsan AYERDEN lehine kat karþýlýðý inþaat hakký vardýr. Tarih-Yevmiye

e) Ýþlemin Mali Yönü

Harçlar Kanununa ekli (4) sayýlý Tarifenin 12. Pozisyonuna uyarýnca kayýtlý deðer üzerinden Binde 5.4 oranýnda harç tahsili gerekmektedir.

Ayrýca, Döner Sermaye Ýþletmesince belirlenen tarifeye göre ücret tahsil edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir