Kooperatiflerde Bağdaşmayan görevler nelerdir?

Kooperatiflerde Bağdaşmayan görevler şunlardır:

  1. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri; bu kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının hissedarı oldukları şirketlerde, yönetim kurulu üyesi veya denetçi olarak görev alamazlar.
  2. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri; bu kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının hissedarı oldukları şirketlerde, personel olarak veya başka bir şekilde ücretli görev alamazlar.
  3. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri; katıldıkları vakıflarda ve diğer teşekküllerde yönetim kurulu üyesi veya denetçi olamazlar.
  4. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri; katıldıkları vakıflarda ve diğer teşekküllerde personel olarak yahut başka bir şekilde ücretli görev alamazlar.
  5. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçilerinin fiilen bu görevleri yürüttükleri dönemde; bunların eş ve ikinci derece dâhil kan ve kayın hısımları, bu kooperatifler ve üst kuruluşları ile % 50’den fazla hissedarı oldukları şirketlerde, yönetim kurulu üyesi veya denetçi olarak görev alamazlar.
  6. Kooperatifler ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ve denetçilerinin fiilen bu görevleri yürüttükleri dönemde; bunların eş ve ikinci derece dâhil kan ve kayın hısımları, bu kooperatifler ve üst kuruluşları ile % 50’den fazla hissedarı oldukları şirketlerde, personel olarak veya başka bir şekilde ücretli olarak işe alınamazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir