Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi kaç kişi ile kurulur ?-EVREN ÖZMEN

Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi çalışma bölgeleri ve kuruluş sırasında gerekli ortak sayısı

 (1) Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi, bu maddenin ikinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki çalışma bölgeleri ile Ek-1’de yer alan çalışma bölgelerinde en az 1.250, büyükşehir belediyesi olan illerin diğer ilçelerinde en az 750, büyükşehir belediyesi olmayan illerin merkez ilçesinde en az 750, diğer ilçelerinde ise en az 400 esnaf veya sanatkâr tarafından kurulur.

accountant-accounting-adviser-advisor-159804

(2) Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi; anasözleşmede açıkça belirtilmek şartıyla ve tek bir çalışma bölgesinde faaliyet göstermek üzere, büyükşehir belediyesi olan illerde çalışma bölgesi dâhilindeki bir ilçe merkezinde; bunların dışında kalan illerde ise merkez ilçe de dâhil olmak üzere çalışma bölgesini oluşturan ilçe merkezinde kurulabilir.

a) Büyükşehir belediyesi olan illerin Ek-1’de yer alan ilçeleri o ilin bir çalışma bölgesini, bunların dışında kalan ilçelerinin her biri ayrı bir çalışma bölgesini oluşturur.

b) Büyükşehir belediyesi olmayan illerin merkez ilçesi bir çalışma bölgesi, diğer ilçelerinin her biri ise ayrı bir çalışma bölgesidir.

c) İstanbul ilinin Avrupa yakasında bulunan ilçelerinin tamamı bir çalışma bölgesini, Anadolu yakasında bulunan ilçelerinin tamamı ise ayrı bir çalışma bölgesini oluşturur.

ç) Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi bulunmayan ilçede kurulacak kooperatifin çalışma bölgesi, aynı ilin kooperatif bulunmayan diğer sınır ilçelerini kapsayacak şekilde genişletilebilir.

SORUNUZ VE DANIŞMANLIK TALEBİNİZİ AŞAĞIDAKİ FORM ÜZERİNDEN BİZE İLETEBİLİRSİNİZ

Error: Contact form not found.

4 thoughts on “Esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi kaç kişi ile kurulur ?-EVREN ÖZMEN

  1. Mrb lar biz esnaf kefalet Kredi kop kurmak istiyoruz üyeleri bulduktan sonra ne yapmamız lazım nereye başvurmanız lazım 5445901584 Ramazan Demir

  2. Syn Enver Özmen
    Bizler izmirde faaliyet gösteren 1300 üyeli minibüscü esnafıyız esnaf kredi kooperatifi kurabilmemiz için bu rakam yeterlimidir engin bilgilerinizden faydalanmak istedik bizi bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar iyi günler
    Mutlu Kazan 05322155765

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir