KİMLER SİTE YÖNETİM PLANINI TAPUDAN ALABİLİR ?

YÖNETİM PLANINDAN ÖRNEK EDİNEBİLME HAKKI
 
Medeni Kanun (MK) m. 1020‟ye göre; tapu sicili herkese açıktır. İlgili olan herkes, faydasının da varlığı halinde tapu sicilini inceleme ve bunlar hakkında bilgi edinme hakkına sahiptir. Söz konusu faydanın muhtemel oluşu veya bunun ileride meydana gelmesi ihtimalinin bulunması da yeterlidir.
İlgililer, tapu sicilinin aleniyet prensibinden dolayı, tapu sicil müdürlüğünde yönetim planını inceleyebilecekleri gibi, örnek de alabilirler.
Yönetim planının ilgilileri kimlerdir? Öncelikle kat malikleridir. Kat malikleri bizzat kendilerinin müracaat etmeleri halinde veya herhangi bir kimseyi bu hususta verecekleri vekaletname ile yetkili kılma durumunda yönetim planını inceleyebilirler ve örnek alabilirler.
Bağımsız bölümü satın almak isteyen kimseler ise ancak kat maliki ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde yönetim planını inceleyebileceklerdir.
Ana taşınmazın yönetici ve denetçisi olan kimseler de yönetim planını inceleyebilir ve örnek alabilirler.
Avukatlar ise, vekaletname ibraz etmeden yönetim planını inceleyebilirler ancak, örnek almak istemeleri durumunda vekaletname ibraz etmek zorundadırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir