Numara taşırken uyarı tonu kalktı

16 Ocak 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29238
YÖNETMELİK
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 2/7/2009 tarihli ve 27276 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinin 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) İşletmeci, tarife şeffaflığına ilişkin Kurum tarafından belirlenen her türlü tedbiri almakla yükümlüdür.

a) 1/1/2016 tarihine kadar, mobil numara taşınabilirliğinde arayan aboneler için ayırt edici olacak şekilde Kurum tarafından belirlenen uyarı tonu verilir. Abonelerden isteyenler, numara taşınabilirliğine ilişkin olarak uyarı tonunu almama hakkına sahiptir.

b) 1/1/2016 tarihinden itibaren, mobil numara taşınabilirliğinde arayan abonelerden sadece isteyenler için ayırt edici olacak şekilde Kurum tarafından belirlenen uyarı tonu verilir.

c) Coğrafi numara taşınabilirliği ve coğrafi olmayan numara taşınabilirliğinde, arayan tüm aboneler için ayırt edici olacak şekilde Kurum tarafından belirlenen uyarı tonu verilir.

ç) Mobil numara taşınabilirliğinde, abonelerin bu maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri uyarınca uyarı tonu alma konusundaki tercihlerinin alınması ve 1/1/2016 tarihinde uyarı tonu verilmesine ilişkin olarak yapılacak değişiklik konusunda bilgilendirilmesi, Kurum tarafından belirlenen usulle yapılır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik 16/5/2015 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
2/7/2009 27276

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir