Kooperatif prefabrik ev kdv oranı

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, prefabrik ev teslimlerinde uygulanacak KDV oranı hakkında bilgi istenilmektedir.

Katma Değer Vergisi ( KDV) Kanununun; 1/1 inci maddesinde, Türkiye’de yapılan ticarî, sınaî, ziraî faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesindeki teslim ve hizmetlerin KDV ye tabi olduğu hükme bağlanmıştır.

Öte yandan KDV oranları, KDV Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesine ekli (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için % 8, bu listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler için % 18 olarak tespit edilmiştir.

Söz konusu 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesine ekli (I) sayılı listenin 11 inci sırası uyarınca net alanı 150 m2’ye kadar konut teslimleri %1 oranında KDV ye tabidir.

Buna göre, net alanı 150 m2’ye kadar prefabrik konutların arsa sahiplerine arsaları üzerine monte edilmek suretiyle teslimi konut teslimi olarak değerlendirilerek %1 oranında, 150 m2’nin üzerinde olması halinde ise genel oranda (%18 ) KDV ye tabi olacaktır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir