) Sözleşmesinde kişi sayısı belirtilmiş olan ihale konusu işlerle ilgili yapılan değişiklikler

Ana Sayfa > Bültenler> Sektörel Bültenler> İş Hukuku-Sosyal Güvenlik Bültenleri

17.12.2013 – 2013/102
İlişiksizlik belgesi işlemleri ile ilgili 2011/ 13 sayılı SGK Genelgesinde belirtilen bazı hususlarda 2013/41 sayılı SGK Genelgesiyle değişiklikler yapılmıştır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından daha önce yayımlanmış olan 04/02/2011 tarihli ve 2011/13 sayılı Genelgede; ihale konusu işler ve özel bina inşaatlarıyla ilgili olarak yürütülen asgari işçilik uygulaması çerçevesinde yapılması gereken işlemler ile işverenlere teminat iadesi yazısı ve ilişiksizlik belgesi verilmesi konuları ayrıntılı olarak düzenlenmişti.
Bu defa, SGK söz konusu Genelgenin yayımından sonra gerek mevzuatta yapılan düzenlemeler, gerekse SGK ünitelerinin uygulamada yaşadıkları tereddütleri gidermek amacıyla “2011-13 Sayılı Genelgede Değişiklik” konulu 2013-41 sayılı Genelgeyi yayımlamıştır.
Söz konusu Genelge ile yapılan önemli değişiklikler aşağıda özetlenmiştir.
1) Sözleşmesinde kişi sayısı belirtilmiş olan ihale konusu işlerle ilgili yapılan değişiklikler:
Sözleşmesinde kişi sayısı belirtilmiş olan ihale konusu işlerle ilgili olarak asgari işçilik oranı üzerinden işçilik hesaplaması yapılmayacak, bunun yerine sözleşmede belirtilen kişi sayısı üzerinden değerlendirme yapılacak ve kişi sayısının eksik bildirildiği anlaşılmış ise, eksik bildirilen kişi sayısı üzerinden aylık prim ve hizmet belgelerinin düzenlenmesi ve primlerin alınması yoluna gidilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir