KONU : Ticari Belgelere Ticaret Sicil Numarası ve İnternet Adresi Eklenmesi hk. 2014

 

KONU : Ticari Belgelere Ticaret Sicil Numarası ve İnternet Adresi Eklenmesi hk.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK), 01 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere ticari belgelerde ( fatura vb. ) bir takım değişiklikleri zorunlu kılmaktadır.

TTK’nin 39. maddesinde, “Tacirin işletmesiyle ilgili olarak düzenlediği ticari mektuplarda ve ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde tacirin sicil numarası, ticaret unvanı, işletmesinin merkezi ile tacir internet sitesi oluşturma yükümlülüğüne tabi ise tescil edilen internet sitesinin adresi de gösterilir.” hükmü yer almaktadır. Diğer taraftan aynı Kanunun 1534. maddesinde ise yukarıda değinilen düzenlemenin 01 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe gireceğine hükmedilmiştir.

Buna göre, ticaret sicil numarasının ve kapsam dahilinde olanlar açısından internet sitesi adresinin, artık ticari mektuplarda ve ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde gösterilecek olması nedeniyle, yeni bastırılacak fatura gibi belgelerde bu bilgilere yer verilecek şekilde işlem yapılmasına özen gösterilmelidir.

Ayrıca, 1 Ocak 2014 tarihinden önce bastırıldığı için, üzerlerinde ticaret sicil numarası ve kapsam dahilinde olanlar için internet sitesi adresine yer verilmeyen fatura ve benzeri belgelerin, geçersiz kabul edilmeyeceği, söz konusu bilgilerin de eklenmesi suretiyle kullanımına izin verileceği yönünde, bir teamül söz konusudur.

Konuyu önemle bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,

 ÖZMEN MALİ MÜŞAVİRLİK

www.kemalozmen.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir