”Sınırlı Sorumlu İnteryorum Basın Yayım ve İletişim

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kooperatif ve organizasyonların yerel basın sektörünün gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, basın-yayım ve iletişim sektöründeki ilk kooperatifin İzmir’de kurulduğunu belirterek, ”Bu tür kooperatif organizasyonlarıyla düşük sermayeye sahip yerel basın yayın mensuplarının emeklerinin değerlendirilmesi sağlanarak yerel basın sektörünün gelişmesine önemli ölçüde katkıda bulunulacak” dedi.

Kooperatifçilik alanında yapılan çalışmalara ilişkin A.A muhabirine bilgi veren Bakan Yazıcı, bir şirket türü olmakla birlikte, kooperatifleri diğer şirketlerden ayıran temel özelliğin yardımlaşma ve dayanışma ilkesi olduğunu vurguladı.

İletişim sektöründe faaliyet göstermek üzere gerçek ve tüzel kişilerce kurulması amaçlanan kooperatif türü için bir ana sözleşme hazırlandığını aktaran Yazıcı, bu ana sözleşme uyarınca, Türkiye’de bir ilk olarak basın, yayım ve iletişim alanında faaliyet göstermek üzere, merkezi İzmir olan, ”Sınırlı Sorumlu İnteryorum Basın Yayım ve İletişim” Kooperatifi unvanı altında bir kooperatifin kuruluşuna izin verildiğini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir