15 thoughts on “Kooperatif davaları 2014

  1. 2003-2006 yıllarında izmirde konut-yapı kooperatif başkan yardımcılığı yaptım.daha sonra başkanlığa seçilen yönetim bizi dava etti.mahkeme süraçi başladı. cumhuriyet savclığı hakkımızda dava açtı.mahkeme hala devam etmektedir.mahkemenin gönderdiği bilirkişi 76.bin tl. kooperatifte açık çıkardı. bulunan açık avukatlarımız aracılığıyla faturalarla böle bir açık olmadığı itirazında bulunda.son mahkemede bilirkişinin bu faturaları incelemediği görüldü ve dava 03.05.2012 ye ertelendi. şuan TCK 2471,53 MADDELERİ gereği yargılanmaktayız. bu davanın lehimizde sonuçlanması için ne yapmalıyıs. önerilerinizi bekliyoruz.(bizim hala kooperatifte üyeliğimiz devam etmekte. bizden sonra seçilen yönetim, kooperatif denetleyicileri aracılığıyla kooperatifi 2007tarihinde 253 bin tl borçla bırakıp kaçtılar.daha sonra seçilen yönetim bu kaçan yönetimi mahkemeye vermedi.şuan biz kooperatifi dava edebilir miyiz?)

  2. kooperatifimizde iskan izni alınmadığı için kat mülkiyetine geçilmedi yapı ,denetim oluru ile elektik ,su, doğalgaz bağlandı binalarda oturuluyor bizim blok 4 daireden oluşuyor 3 daire oturup 1 daire oturmuyor. oturmayan daire blok temizlik. elektirk ve su giderine katılırmı. teşekkür ederim.

  3. iyi günler
    üyesi olduğum kooperatif kura karışılığı tarafımıza çıkan dairenin maliyet hesaplamasını yaptı ve herkesin şahsına yaptığı yazışma ile kişilere dairelerinin maliyetlerini bildirdi. belirtilen maliyetten ödediğiniz rakamı düşüp kalan rakamı ödeyin ve tapunuzu alın kooperatif ile ilişiğinizi kesin dediler. ancak kooperatif tapuları veremiyor.(asansör mantolama gibi bazı detayları eksik olduğu için şu an elektirik su kaçak kullanılıyor) ve hesaplanan maliyet 2011 yılına ait olduğu için 2012 yılı için karşımıza maliyet farkı çıkarıyorlar.
    130.000 olan maliyet 142. 000 oldu diyorlar ama tapu verilemediğinden bizde kredi çekip borcumuzu kapatamıyoruz.
    lütfen yardımcı olurmusunuz. bu şekilde bir talep hakları varmıdır. bu maliyet artışının önüne geçmek için ne yapmalıyız.
    saygılarımla.

  4. merhaba,
    Kat irtifak tapusu ile oturulan evler, halen kooperatif ile yönetilmektedir. Binanın ortak kullanım alanlarında eksik yapılmış işler bulunmaktadır. Bu eksik işler oturanlardan birkaç kişiyi olumsuz etkilemektedir. Yönetim bu birkaç kişiyi karşısına alarak, kooperatifi tasfiye etmek için, iskan alıp, kat mülkiyetine geçilebilir mi? Böyle bir durumda bu birkaç kişinin zarar görmemesi için neler yapılabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.saygılar..

  5. her şeyden önce merhaba diyerek mağduriyetimi anlatmak istiyorum.dilerim en yakın zamanda bana cevap verirsiniz.ben 2007 yılında kayseride ismini vermiyeceğim bir yapı kooparatıfine üye oldum.başta bu kooparatif yaklaşık 1250 üyesi bulunuyordu .daha sonra bu zaman süresine kadar ayrılanlar oldu en son yaklaşık 800 üyesi var.heryıl üyelirne belli sayıda kura çektirilir .bana da 2010 yılı 5.ayında kura çekdim ve bu zamana kadar herhangi bir inşaat çalışması olmadı.Bilgi almak için telefon açdığımızda bize “sizin blokda arsa proplemi var enyakın zamanda halledeceğiz”diyorlar.Bu zamana kadar yaklaşık 350 üyeye evini verdiler ve yaklaşık olarakda 150 kişiyede kuru inşaat halinde zamanla yapacaklar .Benim burada size sorum kura çekilişinden bu zamana kadar yaklaşık 2,5 yıl oldu .Bu zamanın kanuni bir zorunluluğu varmı yani kura çekilişinden sonra evi ne kadar zamanda vermesi gerekiyor yada herhangi bir zaman sınırlaması varmı ? Ayrıca kooparatifden ayrılmak istiyorum ve yatırmış olduğum yaklaşık 50 bin lirayı bana ancak 2 yıl sonra öderiz diyorlar.Bu süreyi neye göre belirliyorlar.Benim yatırmış olduğum parayı daha erken geri alma durumum varmı? En yakın zamanda bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum.Saygılarımla…

  6. İyi günler dilerim, “Tercihli üyelik” ne demektir? Peşin satış ile ortaklığa alınan üyeden, sözleşmede açıkça “ek ücret alınmayacağı” yazılmasına rağmen aidat talep edilebilir mi?
    Saygılarımla.

  7. 1980 konutlu bir arsa ve yapı kooperatifi üyesiyim. 1980 arsanın sadece 250 si üzerinde konut var. Diğerleri boş. İnsanlar 20 yıldır aidat ödüyorlar. Kooperatif için yapılan hiç bir şey yok. Toplanan paralar çarçur ediliyor kooperatife hiç bir şey yapılmıyor. Üstelik ortaklar çıkış verebileceklerini bile bilmiyorlar. Benim sorum, kooperatiften çıkmak için dilekçe yeterli mi, yoksa noter aracılığıyla mı çıkış vermek gerekiyor. Çıkıştan sonra Kooperatif her hangi bir ücret talep edebilir mi?.

  8. Merhaba ben konut yapi koop. Üyeyim daire maliyetleri cikartildi ben ve 4 üye bòrcumuzun tamamini ödedik ve kooperatif dairemi zamaninda teslim edemedigi icin vermesi gereken kira bedelini bana vermedi. Dairemi gecde olsa teslim etti ve 1. kat cikti ve yine bana kat fatki olan ücreti ödemedi iger 1. kat sahiplerine kat farkini verdiler bana vermemelerinin nedenini ise daire maliyetini peşin ödemem gerekçe gòsterildi. Mahduriyetmle ilgili yargiya başvursam kazanabilirmiyim bu konuda yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler

  9. Sayın Kemal Özmen ;
    Kitaplarınızdan ve İnternet ortamındaki yazılarınızdan sürekli yararlanmaktayız.Bu nedenle size çok teşekkür ederiz.Tereddütlü olduğumuz bir konuyu size danışmak istedik. Amacına ulaşmış ancak henüz tasfiye kararı alınmamış bir konut yapı kooperatifinin ortak üyesiyim. İhtiyaç fazlası olan bir konutumuz ve birden fazla parselden oluşan arsalarımız var.Arsalarımız 30 yıldır kooperatif aktifinde bulunmaktadır. Bunların satışından ve bedelinin ortaklara dağıtılmasından dolayı KDV yasasının 17-4-r maddesi gereğince KDV muafiyetimizi ortadan kaldıracak bir durum olabilir mi ? Anasözleşmemiz 1989 yılında ilgili bakanlığın hazırladığı tip anasözleşme .

  10. selam kamal bey yardımınız için şimdiden tşkk ben kayseride bir koop 2007 de üye oldum 2009 da kura çekildi . farklı yerlerde daireler yaptı teslim edildi bizim arsa mahkemelik oldu mahkeme süreci tamamlandı fakat arsa sahipleriyle hala problem var diye başlamadı.kooperatife şu an hiç bir şekilde ulaşamıyoruz ne telefonla nede yazıhanesinde bulunmamaktalar lütfen bize bir yol gösterin tşkk

  11. 2007 yılında kayseri de kooperatif üye oldum ve 2009 da teslim aldık 2012 de kesin maliyet çıkartıp borcu kapatanlar ilişik kesilip birdaha para istenilmemek dediler ve şimdi tekrar ikincikez kesinmaliyet çıkartıp %10 fark şerefiye adı altında 61 E maddesi diye para istiyorlar ne yapmamamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir