Adresimiz: Teknik Yapı Deluxia Palace A 157- A 158 – A 160 Batı Ataşehir İstanbul
Mail Adresimiz :[email protected]
Kurumsal web sayfamız :www.ozmconsultancy.com
İletişim Numaralarımız : 0216 352 29 61-0216 501 00 74-0216 510 59 19-20
Özmen Mali Müşavirlik Linkedin sayfasına aşağıdan ulaşabilirsiniz
sayın kemal bey ben ısparta da ss.yapı kkop. üyesiyim kuralarımız çekildi koop.6 ayrı parselden oluşan 100 direden oluşuyor .76 üyenin şu anda tapularını hemen verebiliyorlar.geri kalan 24 dairenin 21 arsa sahibi geri kalan 3 kişi koop.üyesi arsa sahipleri sorunlu hiç birşeye yanaşmıyor.bu 3 kişi koop.üyesi dairelerini alabilirmi yada yatırdıkları parayı koop. talep edebilirmi.dairemize oturamamaktayız tpu olmadığı için elektirkte bağlatamıyoruz.
kemal bey merhaba kat mülkiyeti kat irtifakı 2009 dan sonra yeni kanun çıktımı 2012 ile ilgili bilgi verirmisiniz
Kanununun en güncel halini sitemizde bulabilirsiniz
İyi Çalışmalar
sayın Kemal Bey. Yeni Türk Ticaret KanunuTarımsal Kalkınma kooperatiflerini nasıl etkiliyor? Bir de tarımsal kalkınma Kooperatiflerinde Belediye Emlak vergisi ve Tapu Harçları muafiyeti hakkında bilgi almak istiyorum.Teşekkürler
Merhaba
Detaylı bilgi için internet sitemizi inceleyebilirsiniz ve bize mail atabilirsiniz.
http://www.ozmconsultancy.com
[email protected]
83 model minibüsüm var hangi yolla hurdaya çıkarabilir ne kadar para alabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
35 Yıldan beri devam eden bir kooperatiften yazlık aldım. İnşaat işleri bitti ve sakinlerin hepsi tapularını aldı (3 kişi hariç). Genel kurulda site yönetimine geçilmesine ve kooperatifin feshine karar alındı.Kooperatifimiz 7 tapu ve siteden oluşmaktadır. Duyumlarıma göre, site yönetiminin üyeler üzerinde bir yaptırımı olmadığı ve genel site yönetimine bağlı olması nedeniyle aidat toplamada v.b. işlerde zorluk çekeceği nedenlerle TİCARİ KOOPERATİF e dönülmesi daha bir fayda sağlar mı? Bu konuda bilgi vereceğiniz ümidiyle şahsım adına saygılarımı sunarım.
Sener bey,Merhaba
Sorununuz ile ilgili bilgi mail adresinize gonderilecektir
Iyi calismalar
ben 25 senelık bır koop uyeyim 7 sene once kura ıle teslım aldık ancak henuz tasfıye halınde olan koop toplantı ıle sıteye gecmeye karar verıldı. benım sormak ıstedıgım tasfıye halınde ıken ve kasada 100 mılyar para var ıken sıteye gecılebılırmı ayrıca koop te baskan ve denetcı olan kısıler sıte yonetımındede denetcı uye olabılırmı sımdıden tesekkur eder ıyı calısmalar dılerım.
Fatma Hanım,
Kooperatifin tüzel kişiliği devam ederken hangi şartlar altında site yönetimi kurulabileceği ve kooperatifin tasfiye olarak site yönetimine ne şekilde dönüşmesi gerektiği ile ilgili görüş vermemiz mümkündür.
Saygılarımızla
[email protected]
Sayın Kemal Bey biz kooperatifimizde 15 yıl oturuyoruz.Kooperatifimiz sorunlu,4 adet bloğumuz var.Bunların 3 tanesinin kat irtifakını yeni aldık fakat bloğumuzun birisi sit etkileşim alanında ve izin alınmadan yapılmış.Anıtlar kurulu ile 3 yıldır çözüm için uğraşıyoruz fakat çözemedik.Kooperatifimizi fes etmek istiyoruz,edemiyoruz.Bu yüzden tek kalan bloğumuzun kat irtifakını kurmamız için mahkemeye başvursak çözüm olur mu?Ne yapmamız gerekir?
Sayın Kemal Bey
S.S Gül91 Yapı Kooperatifine, üyeliğe ilk girişte, üyelerin ödediklerinden fazla bir parayla, inşaat seviyesi %40 civarında iken üye oldum.
Hatırlar iseniz üst birlik başkanımız Kemal DURAN aracılığı ile sizinle de bu konu ile ilgili görüştük.Aradan yıllar geçmesine rağmen hali hazırda sorunumuz devam etmektedir.1163 Anayasası ihlali olan ilk girişte ödemiş olduğumuz bu fazla para,bir türlü hiç bir mercide ifşa edememekteyiz. Bizde şunun bilincindeyiz ki; bu fazla paranın emsal davası teşkil ettiğini, suçlularının kooperatif olduğunu, sizin de ifşa ettiğiniz gibi bu sürecin sonucunu ve gerekli yol ve yöntemleri hiçbir şekilde ortaya çıkaramamakta ve zorlanmaktayız. Belgelerimiz BAĞIRA BAĞIRA ANAYASAL İHLALİ GÖSTERİRKEN (sizin gibi değerli hukukçularımızın da yardımı olmaksızın) 1163 kooperatif yasasının yönetim kurullarına vermiş olduğu sınırsız yetkilerin denetiminin olmayışı ve kooperatif amaç ve ilke bütünselliğinin dar gelirli vatandaşların imc ve ortaklık ve paydaşlık usulü ile oluşturulmuş yasamızın tam tersi kullanılışı kooperatiflerin çetelere peşkeş çekilerek toplumumuzda kooperatif ve yasalarının saygınlığının yitirilmesine yol açan kanı ve uygulamalara sebebiyet vermiştir..
Hiper Tansiyon Hastası olan annem Hatice KULAK’ ı evimize gelen bir ihbarname sonucunda beyin enfaktü nöbeti geçirerek ameliyatla 2 yıl boyunca bitkisel hayata girmesi sonucunda ölümüyle sonuçlanan bir sürece girdik.Ve bu davamız nihayetinde annem Hatice KULAK’ ın ÖLÜMÜNE SEBEBİYET vermiştir.
ANTİ-DEMOKRATİK ÇETECİ ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ OLAN 1163 KOOPERATİFLER KANUNU NİCE CANLAR ALDI, NİCE OCAKLAR SÖNDÜRDÜ.ARTIK DEĞİŞMESİNİN ZAMANI GELDİ. T.C. DEVLETİ SOSYAL BİR DEVLET OLDUĞU İDDAASINDA İSE BU ÇAĞ DIŞI ÜYE, TÜKETİCİ VE BARINMA HAKLARI, YÖNETİM KURULLARINDAN HESAP SORMA HAKLARI ANAYASAL ÇERÇEVEYE OTURTULMADAN SOSYAL DEVLET OLMA İDDAASINI SÜRDÜRME ÇABASI İMKANSIZDIR.
Bu serüvende sizin gibi değerli ve çağdaş hukukçularımızın yanımızda olmasını, bu çağ dışı zihniyeti ve yasaları sizlerle birlikte değiştirmek istemekteyiz.
Not: Yukarıda İddaa ettiğimiz tüm bilgilerin delileri belgeler halinde elimizde bulunmaktadır.
E-mail: [email protected]
Tel: 0542 610 37 57 Yılmaz KULAK (Verasetçiler Vekili)
Kemal Bey Merhaba,
Binamızda6306 nolu yasaya istinaden sağlamlık testi için numune alındı,
Ve 12 haneli binadan 10 kişi bir mütahitle anlaşmaya varıp noter huzurunda sözleşme imzaladığını söylemekteler sorum şu şekilde olacak,
Riskli yapı tespit edilmeden önce yapılan anlaşma mütahitle noter huzurunda sözleşme yapmayanları nekadar bağlar? Ayrıca imza atmayış nedenimiz arsa paylı tapusu olan binamızın mevcutta kart karşılığı mütahite verilmesi hususunda mütahitin kimin hakkının ne olduğunu hesaplamaması ve herkese arsa payı oranında bir dağılım yapmamasıdır, bu hesaplamalar olmadan 3te 2 çoğunluğun aldığı karar bağlayıcımıdır yani uç bir örnek verecek olursam 3te 2 çoğunluk sağlandımı istenilen mütahitle anlaşıp mevcut binadaki payı en çok olan kişi daha az olanlardan daha az menfaat sağlıyorsa, yada 3 te 2 çoğunluk biz anlaştık diyip binadaki x bir daireye sana 20 metrekare bodrum dairesini veriyoruz derse 3te 2 çoğunluk sağlandı diye hakkını alamamış kişi hakkını nasıl arayacaktır 3te 1 lik kısım 3te 2 lik kısmın hesapsız kitapsız kafasına göre yaptığı anlaşmaya tabi olmak zorundamıdır?
Son zamanlar da sıkça karşılaşabiliceğiniz bu soruyu sormak istedim bu konudaki yardımlarınızda ötürü şimdiden teşekkür ederim.
Onur ZİREKOĞLU
selamlar kema bey
36 daireli 2 ayrı bloktan oluşan 10 katlı sitemiz 1990 lardan bu yana yeni tamamlanmaya çalışırken bu arada bir pasta dilimi gibi tam kavşak kenarında kaldı diğer yeni yapılanlara emsal yükseklik bu kadar tanınmazken 300milyar gibi rakkamlara satılmakta ve en sonunda sitenin bir bölümünden yol geçceğini söylediler hatta belediyenin zemin güçlendirmelerini yeterli bulamayıp bina tahliyesini isteyip 72 üyeyi çaresiz bırakıp elinden daierelerini alabilecğini söylemekteler. Koparitiflerin YOL GEÇME KAVŞAK GENİŞLEME GİBİ YERLERDE MUAF DEĞİLLERMİDİR
MERHABA İyi çalışmalar diliyorum. 1128 M2 İMARLI olan arsamızda farklı metrajlara sahip olmak üzere 6 kişiyiz. en küçük metraja sahip hissedarımız müteahhit ( 58m2 lik bir hak sahibi ) ne kendi yapıyor nede yaptırıyor. Bu durumda ne yapabiliriz.
iyi günler Kemal bey öncellikle bigilendirmeleriniz için çok teşekkürler. Ben Aydın Kuşadası Uydukent yapı kooperatifinin uzun yıllar üyesiydim.3 yıl önce istifa ettim. Kop. yön. kurulunun istifa eden üye paralaraı 2 yıl içerisinde teslim edilir kararı olmasına rahmen param ödenmiyor ne yapabilirim.
Merhaba Kemal Bey öncelikle çok teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için. Biz Alanyada bir siteden yazlık almak istedik ve ev sahibi ile konuştuk. Ev için bütün pazarlıklar yapıldı parası verildi kadında anlanya ya gelemediği için bana İstanbul’da anneme satış yapmam için vekalet verdi satış işlemleri için Alanya’ya tapu işlemleri için gittiğimizde bize kooperatif hissesinden de feraget ettğine dair yazı alın dedi yönetici, bizde bunu bayana söylediğimizde hayır ben kooperatif hisselerimi satmıyorum dedi sadece taşınmazı satıyorum dedi bizde çok üzüldük hem bizi bu konuda bilgilendirmediği için hem de uyanıklık yaptığı için. yönetim de devreye girerek ya bütün haklarınızı satın dedi ya da iptal olur bu satış işlemi dediler ve kadın hisselerini de devir etmeye karar verdi. şu anda nasıl bir işlem yapmalıyız bana vekalatnameyle koop hisse devir yetkisi de vericek bu yeterli midir? ileri de herhangi bir sorun çıkar mı, yada devretmeseydi ne gibi bir sorun çıkardı. bu konu hakkında bilgi sahibi olabilir miyim bilmediğimiz gerçekten çok fazla konu varmış
Hocam iyi günler…
Benim Sıkıntım 2005 yılından bu yana bir yapı koop. üyeyim. Ve üyeliklerimiz sırasında bir çok sıkıntı yaşadık. 7 bloklu bir kooperatif’in 5 blok bitirildi. ve etap etap bitirip oturmamız için genel kurul kararımız var.bu yüzden 2010 yılında kat irtifakı tapumuzu aldık ve ödememiz gereken tutarı ödedikten sonra dairelerimize oturduk. Ve Bu blokta en son blok iptal edilmesi için ve oradaki üyelerin tasfiyesi(kendi istekleri ile) kararını da aldık genel kurulda. Onların tasfiyesinden sonra müteahhit değişikliğine gidildi ve bu arada yönetim ile müteahhid arasında gizli anlaşmalar sonucu iptal edilen blok ve 6. blok için su basmanı ve tablalar dökülerek sıkıntılarımızı arttırdılar.Başkan müteahhide suç atıyor.Müteahhid başkana suc atıyor. Bİliyoruz ki ikiside birbirinden Suclu.şimdi bizlere ödeme emri gönderiyorlar.2005 yılından bu yana gelen genel giderler adı altında ödeme emri ve bu müteahhidin iptal edilen blok için yaptıgı harcamaların ödemelerini de istiyorlar. Anlayacagınız ne yapacagımızı bilemiyoruz.Yönetimi Alalım diyoruz kimse yanaşmıyor. Bunlardan kalan borcu nasıl üzerimize almadan bu işin altından kalkarız diyoruzz ama birtürlü işin içinden cıkamıyoruz.Mahkemeye versek nasıl kurtuluruz.?? Bizi yönlendirirseniz sevinirim. Hocam.. TEşekkür ederim .
Sayın Kemal bey Şuan 2010 yılında genel kurul kararı ile bizler tasfiye halinde olan bir kooperatif halindeyiz bizim kooperatifimiz kurulduğunda 3 blok halinde projelendirilmiş olup 2 blokun yapılarak üyelerine dağıtılmış tapularını kat mülkiyetine geçilmiş yapılmayan blokta kat itikafı kurulmuş bulunmaktadır yapılmayan 3.bina nin yeşil alan a dönmesi için üyelerimizin oy birliği olması şat ancak üyelerimiz çoğunluğu yeşil alan olmasını istemiyor bu durumda yerimiz çok kıymetlendi üyelerimiz bu 3. binanın yapılması konusunda ısrarlı bu durumda sizlerin yazmış olduğu kitaplarınızda tasfiyeden dönme nasıl olacak,tekrar kooperatif haline geçtikten sonra kat karşılığı verdiğimizde nasıl üye kayıt yapılacak bu durumda vergi durumumuz nasıl olacak bu bilgileri hangi kitabınızda yararlanabilirim almak istiyorum veya bu konunun detaylı danışmanlık yapabilir misiniz yaparsanız bizlere maliyeti ne olur şimdiden teşekkürler kooperatif yönetim kurulu üyesi
bir yapı kop.ne girdim. 2 yılda toplam40 000 tl para ödedim.noter çekilişi yapıldı 7 kat k. batı cephe çıktı.ancak 80-100 000 tl aralığında çıkmasını bekledimiz değer 123000 tl yaklaşık değer çıkartıldı.itimattan dolayı bir sözlemem yok .parayı talep ettigimde 2 yıllda 12 taksitte öderiz diyolar. hukuk mahkesinden kabası bitmiş ancak bir yıl sonra teslim edilecek dairenin deger tespstini istesem davayı kazanabilirmiyim. yanında başka bir koperatifin malietleri 80-93000 arası kayseriden selam cevalarsnız sevinirim
slm.lar ben dogu ve guneydogu anadolu ıller tum motorlu taşıyıcılar kooperatifleri birlik başkanı mahfuz bağır. öncellıkle çalışmalarınızdan dolayı sıze başarılar dılerım.
benım sıze sormak ıstedığım şu.
motorlu taşıyıcılar kooperatifleri birliğinin kanuni olarak yetkılerı neler kooperatifler üzerinde
2.görevleri nelerdir.
3.yetkılerı olarak her boyutuyla ıstıyorum sızden tşk.ler
kemal bey ben bir s.s kooperatifi üyesiyim.170 daire 4 blokluk inşaat bitti kat ittifak tapuları ile dairelerimize taşındık bu günlerde mülkiyete dönüşüyor.GECEN SÜREDE KOOPERATİF MÜTAAHHİTLE MAHKEMELİK OLDU ŞU AN KOOPERATİF MAHKEMELİK.Koopretaif üyeliğinden ayrılmak istiyorum tabi üyeliğim döneminde acılan davalarda ödeme çıkarsa ödemek kaydı ile .ne yapmalıyım çıkabilirmiyim üyelikten
kemal bey merhabalar günümüzde tapu işlemleri yapmaktayım.İşimle alakalı bir bilgiye ihtiyaç duymaktayım tecrübe olarak bu konuya siz vakıfsınızdır.kooperatif adına olan bir yerin maliye ye bedelsiz devir yapılabilmesi için kooperatif bilirkişiye vekalet verebilmesi ve kooperatif adına bir sıkıntı yaşamamasından dolayı nasıl bir yol yada bir kanun maddesi içeriği varsa yardımcı olabilirmisiniz.
teşekkür ederim.
İyi günler,
Içinde 20 tane ev olan bir kooperatif var. Bunun baskanıyım.
Bize muhasebesel konularda destek verecek odenmeyen aidatları faiziyle beraber tahsil edecek,
Hukuki konuları takip edecek, Bekcimizin sigortasını yatırılması gibi konularda destek verecek bir firma aramaktayım. Bu surec nasıl isliyor.
Saygılar.
merhaba ben 3 sene öce oturduğum daireyi aldım ama kooperatif hissesini olmadım. kooperatif yönetimi sigorta borcu falan var binanın iskanı alınmamış bina yönetimini oluştura bilirmiyiz bu ne kadar yasal olur kooperatiften nasıl kurtuluruz.
kooperatif devretmeden kurulan yönetimin aldığı kararlar ne kadar bağlayıcı olur
Merhaba 2007 yılında üyesi olduğum bir konut yapı kooperatifinden 2012 yılında teslim aldığım konutun kesin maliyet bedeli ve şerefiye farkı ile birlikte kredi kullanarak borcumun tamamını ödedim. Kooperatifin 2011 yılında olağan genel kuruldan yetki alarak bankadan kredi kullanmış, ancak bu krediyi ödeyememiş ve 1 yıl süre ile kayyum atanarak iflasın ertelenmesi kararı alınmış, tapusu alan 310 ortak, evini alan ancak tapusunu alamayan 137 ortak ve evi hiç çıkmayan 53 ortağın tamamına yeniden borç çıkardılar, mesala bana 90000 TL ödeyerek tapumu aldığım halde 48.000 TL daha borç çıkartılar, binaların değeri ortalama 125000 TL eder iken, 161.000 TL kesin maliyet borcu çıkardılar, kooferatif avukatı tapusunu alan üyeler %10 ayrıca yatırmadığı için onlardan da aynı parayı alacağız diyor.Bu tarihten sonra Olagan Genel Kurul Toplantılarına davet edilmedim. Tapumuzu alırken bizden ayrıca bir para talep edilmedi.Ayrıca avukat mahkemeye iflasın ertelenmesi için vermiş olduğu dilekçesinde tapusunu alan üyelerin üyelikten ayrıldığını beyan etmiştir.
2012 yılında tapusu aldığım ve borcumun tamamını ödediğim halde bana ve tapusunu alan diğer üyelere çıkartılan bu parayı alabilirlermi, bundan sonraki süreç ne olur.
Sayin Kemal Bey merhaba,
2002 yilinda konut yapi kooperatife uye olup aldigimiz 2 adet dairelerin 2005 yilinda mesken tapulari verilmistir.Bunlara ait bankadan kullanilan kredi borclarini odedik. Yapilan yillik genel kurul toplantilarinda kooperatifin vergi borcu ve ozel sirketlere borcu oldugu gozukmektedir. Bu genel kurul toplantilarda cikarilan odemeleri surekli odedik. Daireler coktan bitmis olup, insanlar yasamaktadirlar. Fakat bu odemeler kooperatif fesih olmadigi icin surekli cikarilmaktadir.
Kooperatif uyeliginden nasil bir yol izleyerek cikabilinir.
Tesekkurler,
hocam aidatlarını geciktiren yapı kooperatifi üyelerine en geç ne kadar sürede aidat yatırılmadığı ihbarının yapılması gerekir .gecikme faizi bileşik sizteme göremi yoksa başka sistememi göre yapılır saygılar
Ana sözleşme hükümlerini uygulamanız gerekmektedir
Sayın Kemal ÖZMEN; Zonguldak’ta S.S. Tersane Yapı Kooperatifi üyesiyim. 18 adet 1 nci kat dairelerini hepsi zemin kat değil yüksek kat. Bunları özel şartlı sözleşme ile Genel Kurul Kararı ile 60.000 TL’ye satıldı ve kooperatife de üye yapıldılar. Diğer 47 üyelere daire 146.000 TL’ye mal oldu. Aynı zamanda bu 47 üyede aidat ödüyor. 1 nci katları 60.000 TL’ye alan daire sahipleri üye olduğu halde aidat ödemiyor.
Kooperatiflerde ortakların menfaatleri dengeli bir şekilde korunması ve herkes aynı haklara sahipse, bu 18 daire sahiplerinin aidat ödememesi yasal mı? Bu eşitlik ilkesine aykırı değil mi? Dava açılması halinde bu bozulabilir mi? Kooperatif halen faal.
Genel Kurul tutanaklarını okudunuz mu ? Aidatın içeriği nedir ?
Merhaba 2005 yılında üyesi olduğum bir konut yapı kooperatifinden 2012 yılında teslim aldığım konutun kesin maliyet bedeli ve şerefiye farkı ile birlikte kredi kullanarak borcumun tamamını ödedim. Kooperatifin 2011 yılında olağan genel kuruldan yetki alarak bankadan kredi kullanmış, ancak bu krediyi ödeyememiş ve 1 yıl süre ile kayyum atanarak iflasın ertelenmesi kararı alınmış, tapusu alan 310 ortak, evini alan ancak tapusunu alamayan 137 ortak ve evi hiç çıkmayan 53 ortağın tamamına yeniden borç çıkardılar, mesala bana 87000 TL ödeyerek tapumu aldığım halde 30000 TL daha borç çıkartılar, binaların değeri ortalama 125000 TL eder iken, 161.000 TL kesin maliyet borcu çıkardılar, kooferatif avukatı tapusunu alan üyeler %10 ayrıca yatırmadığı için onlardan da aynı parayı alacağız diyor.Bu tarihten sonra Olagan Genel Kurul Toplantılarına davet edilmedim. Tapumuzu alırken bizden ayrıca bir para talep edilmedi.Ayrıca avukat mahkemeye iflasın ertelenmesi için vermiş olduğu dilekçesinde tapusunu alan üyelerin üyelikten ayrıldığını beyan etmiştir.
2012 yılında tapusu aldığım ve borcumun tamamını ödediğim halde bana ve tapusunu alan diğer üyelere çıkartılan bu parayı alabilirlermi, bundan sonraki süreç ne olur.
Belirttiğiniz genel kurulun tutanağını gönderebilir misiniz ?-Evren ÖZMEN
tamam hocam göndereyim,tutanagın kendilerinde olduğunu.genel kurulu yaptıklarını,üyelerin dörte birininin katıldığını beyan ettiler.Borcun yine tam olmadığı yeniden uzman kişiler tarafından değerinin tespit edileceğini,adresimize göndereceklerini söylediler.
Genel kurul tutanağında açık ve net yazılmak zorunda , sonradan olmaz-Evren özmen
KEMAL HOCAM İZMİRDE ÖNEREBİLECEĞİNİZ KOOPERATİF AVUKATI RİCA ETSEM SİZİN TAVSİYENİZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR.
evren bey kooperatiflerle ilgili epostalarınıza beni de üye yapmanızı rica ediyorum.alpay kaya
İyi Çalışmalar S.S.Kadın üretim kooperatiflerinde iktisadi İşletme kurma mecburiyeti var mıdır?Kooperatif için kurumlar vergisi muafiyeti talebimiz olmayacaktır.
kooperatifin başka kooperatife üye olması muhasebe kaydı