Yapı Kayıt Belgesi ( İmar Barışı) ile ilgili uygulamaya yönelik soru ve cevaplar-EVREN ÖZMEN

Yapı Kayıt Belgesi ( İmar Barışı) ile ilgili uygulamaya yönelik soru ve cevaplar-EVREN ÖZMEN

 Detaylı bilgi için info@ozmconsultancy.com

 cropped-ekran-resmi-2018-03-11-22-45-24.png

Soru: Aile apartmanımızın en üst katına bir kat daha çıktık, ancak henüz inşaat bitmedi. Yapı Kayıt Belgesine başvurabilir miyiz ?

Cevap: Yönetmelikte inşaat halindeki yapılar için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

” İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.”

architect architecture blueprint build
Photo by Pixabay on Pexels.com

 

Soru: 4 kat inşaat ruhsatlı apartmanımıza 5. Katı çıktık. Yapı kayıt belgesi için tutarı tamamı için mi yoksa 5.kat için mi yapmamız gerekmektedir

Cevap: Sadece 5.kat için hesaplama yaparak ödeme yapmanız gerekmektedir.

 

architecture build building construction
Photo by Pixabay on Pexels.com

Soru: Kat irtifak tapum var, kat mülkiyetine çevirmek istiyorum. Ancak apartmanda diğer kat malikleri imara aykırı işlemler yaptı. Kendi dairemi kat mülkiyetine çevirebilir miyim ?

Cevap: Öncelikle ruhsata aykırı imalat yapan ve iskan alınmasına engel olan diğer maliklerin yapı kayıt belgesine başvurması, daha sonra hep beraber veya vekalet verdiğiniz kat maliki aracılığı ile kat mülkiyeti tapusu için başvurabilirsiniz.

 

architecture building business buy
Photo by Pixabay on Pexels.com

Soru: Yapı kayıt belgesi için bütün bina adına ben başvurabilir miyim ?

Cevap: Yapının iskansız olması durumunda Evet başvurabilirsiniz. Tutarı diğer kat maliklerinden talep edebilirsiniz. Aşağıdaki ekrandan başvuru yapılacaktır. Bu nedenle mutlaka diğer kat malikleri ile mutabık kalmadan apartman adına başvuruda bulunmamanız gerekmektedir.

 

adult architect blueprint business
Photo by Pixabay on Pexels.com

Soru: 500 metrekare 2 ortak hisseli arsamız var, ancak arsanın üzerindeki yapı bana ait, sadece ben mi ödeme yapacağım ?

cropped-ekran-resmi-2018-03-11-22-45-24.png

Cevap: Yapı Kayıt Belgesi bedeli 250m² arsa yüzölçümü ve 100m² toplam yapı alanı için yapı sahibi sizin tarafından oluşturularak ödenecektir.

Diğer ortak her ne kadar arsada haksahibi olsada kendisine ait yapı bulunmadığından dolayı herhangi bir bedel ödemeyecektir.

Error: Contact form not found.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir