Blok yönetimi Site yönetimi ayrımı neye göre yapılır ? Yönetim Planında bu husus nasıl yazılmalıdır ?-MALİ MÜŞAVİR EVREN ÖZMEN

Blok yönetimi Site yönetimi ayrımı

Üst organ kalsın denilen yerlerde site yönetimi gereklidir. Ancak Küçük sitelerde blok yönetimine gerek yok, sitenin özelliğine göre blok yönetimine gerek olup, olmadığına karar verilmesi gerekmektedir.

Ekran Resmi 2018-03-11 23.08.30

 

İşletme projesi nedir ve kim hazırlar ? İtiraz edilebilir mi ? Fahiş harcamalara itiraz edilebilir ? Ne kadar süre içinde nereye itiraz edilmelidir ?

Toplu yapılarda , site kat malikleri kurulu veya temsilciler kurulu ( üst organ )

1-Kat malikleri kurulu belirler işletme projesini- Genel kurul=Kat malikleri kurulu =temsilciler kurulu

2-Yeni yönetim hazırlasın denilir ise

Yönetici hazırlar ise bütün kat maliklerine tebligat yapmak zorundadır.

Yönetim planı tebligat sorununu çözülmesi gereklidir. Büyük bir sitede temsilci gerekli. 50 blok önce kendileri toplanacak, blok temsilcisini seçecekler. Toplu yapı temsilciler kurulu-Kat malikleri kurulunun bütün hak ve yetkilerini toplu yapı temsilciler kurulu kullanacak

Genel kurula çağrı

Blokların her yıl ne zaman toplanacağını gün ve saat belirterek yazarsanız ayrıca tebligat yapmanıza gerek bulunmaz.Bu durum siteyi mali külfetten kurtaracaktır.

İptal davalarında tebligat sorunu ortadan kalkar

İşletme projesini genel kurulda belirlenmedi ve yönetim kuruluna yetki verildi . Tek bir kişi 5 ay sonra bile itiraz edebilir.

Kat malikleri kurulunda karar alınır ise ayrıca tebligata gerek yok.

Yeni işletme projesi düzenlenene kadar eskisinin geçerli olacağı yazılmaktadır. ( Yönetim planına bu husus yazılması uygun olacaktır)

Eğer işletme projesi kiracının sorumlu olduğu, mal sahibinin sorumlu olduğu aidat ayrımına gitmediyse, bütün bloklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir