Yenilenebilir enerji Kooperatifleri

Halkımız kendi elektriğini kendisi üretecek

TÜRKİYE’YE NEFES

 ALDIRACAK PROJE

Yasal engeller kaldırıldı. Yenilenebilir enerji kooperatifi kurmanın önü açıldı

Türkiye enerjiye çok büyük faturalar ödüyor. “Enerjimizi yerli kaynaklardan karşılasak bütçemiz fazla verir” diyorlar. Geçen ay gerçekleşen Rüzgar Enerjisi ihalesi ülkemiz için umut olurken, bir başka müjdeli haberi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Kooperatifler Genel Müdürlüğü’nden aldık.

LİSANSSIZ ÜRETİM

İzmir Fuarı’nda stand açan bakanlığın uzmanları, Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri kurun çağrısı yaptı. Geçen ay yayınlanıp yürürlüğe giren 1 MW’a kadar lisanssız üretim sektörün önünü açarken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı uzmanlarından Gülsüm Gözde Ayanoğlu,”Her türlü danışmanlığı ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

PROJE ÇOK AMAÇLI

Türkiye’de çiftçilerin, küçük sanayi sitelerinin birleşerek Yenilenebilir Enerji Kooperatifi kurmasının enerji bağımlılığını azaltacağını belirten Ayanoğlu, “Hem kendi elektrik ihtiyacımızı karşılayacağız hem de dağıtım şirketlerine 10 yıl boyunca fazla üretilen enerjiyi satıp, bireysel emeklilik gibi para biriktireceğiz” diye konuştu.

GÜLSÜM GÖZDE AYANOĞLU TRT KENT RADYO’DA İBRAHİM IRMAK’A VE TARIK YENEN’E KONUK OLDU VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİNİ ANLATTI.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir