KOOPERATİFLERDE GENEL KURUL ÇALIŞMALARI

KOOPERATİFLERDE GENEL KURUL ÇALIŞMALARI

Bütün kooperatiflerin hesap dönemi sonundan itibaren 6 ay içinde 2016 yılı ile ilgili olağan genel kurullarını yapmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar genel kurulun yapılmaması halinde yönetim kurulu hakkında cezai yaptırım söz konusudur. (KK. Ek. 2/2)  Bu durumda özel hesap dönemi olmayan kooperatiflerin Haziran/2017 ayı sonuna kadar, özel hesap dönemi olan kooperatiflerin ise hesap dönemi sonundan itibaren 6 ay içinde 2016 yılı olağan genel kurulunu yapmak zorundadırlar.

 

Olağan genel kurulun yapılmasında aşağıda belirtilen doğrultuda çalışmalar yapılması gerekmektedir.

 

A-GENEL KURUL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI:

 

1-Yönetim kurulu tarafından karar alınması:

Yönetim kurulu kararında olağan genel kurulun hangi yılla ilgili olduğu, toplantının tarihi ve saati ile  toplantı yerinin açık olarak kararda yer alması ve bu toplantıda yasal çoğunluk olmadığı taktirde ikinci toplantının yine hangi tarihte, saati ile toplantı yerinin belirtilerek kararın genel kuruldan en az 32 gün önce ve en fazla 2 ay içinde alınması gerekmektedir.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QJ_iZLIodJE&w=560&h=315]

Kararda ve çağrı yazısında ikinci toplantı ile ilgili karar alınması zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak ikinci toplantı ile ilgili de karar alınması halinde, birinci toplantı ile ikinci toplantı arasında en az 7, en fazla 30 gün süre bulunması gerekmektedir.

 

Bu durumda birinci toplantıda yasal nisap oluşmadığı taktirde ikinci toplantının yapılabilmesi için çağrı prosedürünün yenilenmesi gerekmektedir. Ancak  kararda birinci ve ikinci toplantı ile ilgili  bilgiler verildiği halde, birinci toplantıda nisap oluşmadığı taktirde, ortaklara tekrar çağrı yapılmaksızın toplantı yapılmakta, sadece Bakanlık temsilcisi için başvuru işlemi yenilenmektedir.

Error: Contact form not found.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir