Sağlık kooperatifleri hakkında

Kuruluş muhasebe ve danışmanlık hizmetleri için info@ozmconsultancy.com

Bakan Yazıcı’nın Sağlık Kooperatifleri’nin Kuruluşuna İlişkin Basın Açıklaması (12.07.2013)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: “Kooperatifçilik sektörüne yeni bir tür daha kazandırdık.”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planında belirlenen hedefler çerçevesinde bir ilke daha imza atarak bir sağlık kooperatifinin kuruluşuna izin verdik.

Sağlık hizmetleri kooperatifleri ile büyük sermaye gerektirmeyen sağlık hizmeti kuruluşlarının önü açılıyor. Bu tesisler tıp merkezleri ve özel poliklinikler olarak işleyecek ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştıracak.

Sağlık Kooperatifleri Nedir?

Sağlık kooperatifleri 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümlerine uygun olarak etkin, verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmasının sağlamak üzere tıp doktorları, hemşireler, diğer sağlık personeli ve diğer katılımcılar tarafından özel sağlık kurumları açmak ve işletmek, vatandaşların her türlü sağlık gereksinimini karşılamak üzere kuruluyor.

Kooperatifler Sektörlere Alternatif Çözümler Sunuyor.

Ülkemizde 85 binin üzerinde kooperatif bugün itibariyle farklı sektörlerde 30’u aşkın alanda ekonomimize can katıyor.

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ile yakaladığımız ivme ile kooperatifçiliğin yeni sektörlerde açılımı noktasındaki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Dayanışma ve yardımlaşma ilkeleri ekseninde ortaklarına eşit oy ve demokratik katılım imkanı sağlayan kooperatiflerin önemi artık daha iyi kavranıyor, bu nedenle kooperatifleşme her alana yayılıyor.

Hasta vatandaşın reçetesi: Sağlık Kooperatifleri

Sağlık alanında kooperatifleşme ile özellikle büyük sermaye gerektirmeden poliklinik, tıp merkezi ve hastane gibi sağlık kuruluşları kurulabilecek.

Vatandaşlar da sağlık hizmeti aldıkları kooperatiflerin ortağı olabilecek, kendi sağlık kuruluşunda tedavi imkânı bulacaktır. Ortakların eşit oya sahip olması, işletmelerini sahiplenme duygularını artırıyor, bu da kooperatiflerinin başarı şansını artıracaktır.

Bakanlık olarak kooperatifçilik potansiyeli yüksek yeni alanlarda fikirleri olan girişimcilerimizi kooperatif işletme modeli ekseninde bir araya gelerek bu modelin sağlayacağı avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir